• DE SHOWROOM EN DE WEBSHOP IS VANWEGE INVENTARISATIE GESLOTEN. KOMT U IETS OPHALEN WAT REEDS BESTELD IS, BEL DAN 0523-270680

Houtskool barbecues

Geen resultaten gevonden voor de filter!

Plaggenmarsch Tuinmeubelen heeft een ruim assortiment aan houtskool barbecues. U vindt in dit assortiment topmerken als Weber, Big Green Egg, Campingaz en Kamado Joe. Met een houtskool barbecue kunt u nog meer genieten van een barbecue met familie en vrienden. Door de houtskool krijgt u een echte authentieke barbecuesmaak aan uw eten. Een houtskool barbecue is erg geschikt voor het grillen van vlees, vis en pizza’s. Plaggenmarsch Tuinmeubelen biedt verschillende soorten, maten en kleuren barbecues zo is er voor ieder een barbecue naar smaak.

Hoe werkt een Houtskool Barbecue?

Een houtskool barbecue kun je het best ruim voor dat u van plan bent te barbecueën aanmaken. Het duurt maximaal 45 minuten voordat uw barbecue helemaal goed warm is. U kunt 3 stappen volgen om de houtskool barbecue aan te maken:

  • Stap 1: Maak een keuze in een aanmaakmiddel. Als u uw barbecue wilt aansteken, dan heeft u een aanmaakmiddel nodig. Hierbij kunt u denken aan aanmaakblokjes of houtkrullen.
  • Stap 2: Maak een keuze uit houtskool of briketten. Om de houtskool barbecue bent u houtskool of briketten nodig.
  • Stap 3: U kunt uw barbecue aansteken zonder een brikettenstarter maar u kunt hem ook met starter aan maken. Het is maar net wat u handig vindt. Om de barbecue aan te maken legt u onderop de aanmaakblokjes of houtkrullen. Leg hier overheen en er tussen de briketten of houtskool. Steek vervolgens de aanmaakblokjes aan met een lucifer of aansteker. Wacht tot de kolen of briketten een witte as laag krijgen en gloeien.

Houtskool of briketten?

De voor- en nadelen van houtskool zijn: houtskool brand sneller dan briketten en komt snel op hoge temperaturen. Het is geschikt voor dunne stukken vlees en voor direct grillen. De houtskool brandt door dat die snel warm is ook sneller op, dus je moet dit vaker bijvullen. De temperatuur daalt hierdoor ook sneller dan bij briketten. Er komt ook veel as van het houtskool af dit kan erg vervelend zijn als het bijvoorbeeld veel waait buiten.

De voor- en nadelen van briketten: briketten blijven lang en constant op temperatuur. Het is geschikt voor grote stukken vlees en ze zijn duurzaam doordat je ze kunt hergebruiken. Briketten zijn erg geschikt voor het indirect grillen van het vlees. De briketten hebben langer nodig om warm te worden. De briketten worden minder heet als houtskool en kunnen dus niet net zo’n hoge temperatuur bereiken.

Heeft u misschien een vraag?

[email protected] 0523 270 680
Heeft u misschien <strong>een vraag?</strong>
Laatst bekeken